Over mijzelf

 

Carrière

Mijn carrière is de afgelopen 25 jaar zeker niet standaard verlopen. Op mijn 21e zocht ik het avontuur en solliciteerde ik, na mijn opleiding Europees Secretaresse bij Schoevers, bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een paar maanden later verhuisde ik voor twee jaar naar Pakistan, Islamabad en werkte ik daar op de Nederlandse Ambassade. Het was een erg leerzame, uitdagende, interessante en leuke tijd waarin ik zelfstandig en volwassen werd. Daarna heb ik nog twee posten gehad; in Londen en Koeweit. Na vijf jaar besloot ik dat het buitenland/reizen mij wel trok maar dat ik niet blij werd van het secretaresse vak.

Ik solliciteerde vervolgens bij de KLM als stewardess en werd tot mijn blije verrassing aangenomen. Het was mijn oprechte plan om dit maar een jaartje te gaan doen maar zoals zovele collega’s met mij, had ik er na dat jaar nog zoveel plezier in, dat ik niet wilde stoppen. Inmiddels is het 18 jaar later en ben ik inmiddels gepromoveerd tot Purser. Alhoewel ik vanwege mijn andere nevenfuncties niet meer zoveel tijd in de lucht doorbreng, geeft deze baan mij nog steeds veel voldoening.

Toch was vliegen alleen niet genoeg voor mij en ik besloot naast mijn fulltime baan bij de KLM ook Psychologie te gaan studeren. Ik werd al snel gegrepen door het vak en was erg gemotiveerd om af te studeren op het gebied van arbeid-, organisatie en gezondheidspsychologie.

Opleiding

Ik wilde graag daadwerkelijk aan de slag met dit interessante en uitdagende vak. In 2010 behaalde ik met lof mijn M.Sc Psychologie en verruilde vervolgens mijn fulltime baan als purser voor een combibaan als Purser, Re-integratiemanager en Psycholoog. In mijn functie van Re-integratiemanager begeleid ik collega’s die langdurig ziek zijn en dit heeft mij veel ervaring opgeleverd op het gebied van arbeid en gezondheid. Als psycholoog werkte ik bij Stichting VALK waar ik mensen behandelde voor (vlieg)angst. Na Stichting VALK opende ik in augustus 2013 mijn eigen Praktijk voor Psychologie en ben ik werkzaam als psycholoog Hoofddorp.

Wat vind ik belangrijk in therapie? Ik zet mij in om een goede therapeutische samenwerking te bereiken. Dit is voor mij de belangrijkste basis om jou optimaal te kunnen behandelen. Ik werk wetenschappelijk verantwoord, volgens de laatste ggz-richtlijnen en ik laat mij hiervoor regelmatig bijscholen. Wat mij betreft ben ik nooit uitgeleerd. De meeste cliënten ervaren mij als vriendelijk, transparant, empathisch, goede luisteraar, analytisch, praktisch, geduldig en gedreven om te kunnen helpen. Het behalen van behandelresultaten zodat jij (weer) de regie krijgt in jouw eigen leven en weer lekker in je vel zit, geeft mij de meeste voldoening!