Psycholoog Haarlem

Dat wat je vleugels geeft, brengt je de vrijheid om je droom waar te maken. Dat wat je in je vrijheid belemmert, daagt je uit om het verlangen naar de droom te versterken.

Welkom

Welkom op mijn website! Ik ben Chantal Rooth; werkzaam als psycholoog Haarlem. Graag stel ik mij aan je voor en vertel ik je meer over mijn werkwijze.

Werkwijze

Zijn er situaties in je leven waar je last van hebt, situaties waar je graag iets in zou willen veranderen? Ben je bereid te ontdekken wat jou in de betreffende situatie belemmert en wat je juist vleugels geeft? Begrijpen wat jouw diepste beweegredenen zijn, waar je heilig in gelooft als het gaat om het doen en laten van jezelf en anderen, maar ook hoe jij de toekomst voor jezelf ziet, is doorslaggevend om in de situatie te kunnen bewegen.

Cognitieve gedragstherapie;
In 5 stappen naar de oplossing voor jouw problematische situatie

  • We brengen samen in kaart wat de problematische situatie is waar jij hulp bij nodig hebt en welke nare gedachten en gevoelens ontstaan naar aanleiding van deze situatie.
  • Vervolgens maken we jouw interpretatie van de situatie inzichtelijk.
  • We toetsen of je ook ineffectieve handelingen doet om van het onplezierige of nare gevoel af te komen. Dit gedrag kan op langere termijn de klachten in stand houden of zelfs nog erger maken.
  • Samen gaan we op zoek naar een voor jou passende en veilige manier om deze niet-helpende denkwijze uit te dagen en nieuwe ervaringen uit te proberen.
  • Door nieuwe ervaringen leer je als het ware iets nieuws over jezelf waardoor jij zelf in staat wordt de neerwaartse spiraal te doorbreken.

EMDR

Heb je last van trauma-gerelateerde klachten? Ben je bijvoorbeeld getuige geweest van een zwaar ongeluk, heb je er zelf een meegemaakt of ben je vroeger wellicht gepest? Hoe lang geleden het ook is, in het dagelijks leven kunnen trauma’s uit het verleden je (on)bewust behoorlijk belemmeren. Met de EMDR methode gaan we op zoek naar het ergste herinneringsbeeld van de ramp en kunnen we de emoties over de gebeurtenis ter plekke blijvend laten dalen. Deze methode is gebaseerd op het principe van werkgeheugenbelasting.

Ik help je graag!

Heb jij behoefte om op een praktische manier aan je klachten te kunnen werken? Ben je bereid je handen uit de mouwen te steken en besef je dat alleen jij het echte werk kan doen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik bied je graag de nodige begeleiding, inzichten, uitdagingen, tips en tricks waarmee je juist tussen de sessies door vooruitgang kan boeken. Wacht niet langer en neem contact op voor een kennismakingssessie!

Het werkadres van psycholoog Haarlem is:

Bakenessergracht 52
2011 JX Haarlem